Comunicate de presa /

21 August 2020

Comunicat

Comunicat

 


Urmare apariției în publicația online Observatorul Prahovean al unui articol la adresa Poliției Locale Ploiești, având titlul „Polițist local din Ploiești, acuzat de abuz în serviciu. 'A dat-o jos pe fata mea că nu purta mască, deși avea documente medicale că suferă de astm", din data de 18.08.2020, facem următoarele precizări:
În data de 14.08.2020, în jurul orelor 18.30, un echipaj al Poliției Locale Ploiești din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, repartizat pe raza Secției nr. 1 de Poliție Ploiești, aflându-se în stația T.C.E. de pe str. Gheorghe Doja, a observat în mijlocul de transport în comun o tânără care nu purta masca de protecție. Aceasta a fost rugată să coboare din autobuz în vederea stabilirii identității și a cauzei pentru care nu purta masca de protecție. Tânăra a prezentat o scrisoare medicală din care rezulta faptul că suferea de o afecțiune respiratorie, aceasta nefiind sancționată contravențional.
Având în vedere contextul prezentat, este evident faptul că echipajul Poliției Locale a acționat în concordanță cu atribuțiile de serviciu și cu respectarea prevederilor legale pe linia prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS Cov2.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor