Comunicate de presa /

21 August 2020

Comunicat

Comunicat

 


Urmare apariției în publicația online Observatorul Prahovean a unui articol la adresa Poliției Locale Ploiești, având titlul „Polițist local din Ploiești, acuzat de abuz în serviciu. 'A dat-o jos pe fata mea că nu purta mască, deși avea documente medicale că suferă de astm", din data de 18.08.2020, facem următoarele precizări:
În data de 14.08.2020, în jurul orelor 18.30, un echipaj al Poliției Locale Ploiești din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, repartizat pe raza Secției nr. 1 de Poliție Ploiești, aflându-se în stația T.C.E. de pe str. Gheorghe Doja, a observat în mijlocul de transport în comun o tânără care nu purta masca de protecție. Aceasta a fost rugată să coboare din autobuz în vederea stabilirii identității și a cauzei pentru care nu purta masca de protecție. Tânăra a prezentat o scrisoare medicală din care rezulta faptul că suferea de o afecțiune respiratorie, aceasta nefiind sancționată contravențional.
Având în vedere contextul prezentat, este evident faptul că echipajul Poliției Locale a acționat în concordanță cu atribuțiile de serviciu și cu respectarea prevederilor legale pe linia prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS Cov2.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator