Comunicate de presa /

5 Noiembrie 2018

Acțiunile polițiștilor locali pe raza municipiului Ploiești

Poliția Locală Ploiești a acționat pe raza municipiului, în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2018, pentru asigurarea unui climat de liniște și ordine publică, pentru respectarea normelor de conviețuire socială. Astfel, polițiștii locali au aplicat 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66345 lei.
Faptele contravenționale sancționate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, adresare de injurii și expresii jignitoare, refuzul de legitimare și deținerea de acte de identitate expirate, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public, circulația cu atelaje hipo pe raza municipiului și apelarea la mila publică.
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au desfășurat acțiuni în vederea respectării de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, accesul pe interzis, acționând totodată pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate ale municipiului. Din cei 134 de conducători auto verificați, un număr de 122 au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 12 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare, efectuându-se și 5 controale tematice la unități de alimentație publică. De asemenea, s-a monitorizat permanent perimetrul adiacent piețelor agro-alimentare, pentru prevenirea comerțului stradal neautorizat, fiind sancționați contravențional șase comercianți ilegali și îndepărtați din zonă.
Serviciul Disciplină în Construcții a efectuat un număr de 35 controale cu privire la definitivarea lucrărilor la rețelele edilitare, la timp și în condițiile stabilite prin autorizațiile obținute, a deținerii autorizațiilor și respectării acestora în cazul lucrărilor de construire, cu deplasarea în teren în cazul soluționării a 4 sezări. În urma verificărilor astfel întreprinse au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale.
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului s-au deplasat pe raza municipiului pentru a da curs unui număr de 16 sesizări. De asemenea, s-au efectuat verificări în cazul a 81 de locații de pe raza municipiul pentru a depista persoanele care depozitează deșeuri pe domeniul public, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat controale în cazul unui număr de 33 asociații de proprietari, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor