Comunicate de presa /

2 Noiembrie 2018

Acțiuni pentru păstrarea liniștii și ordinii publice

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au depistat și sancționat în cursul lunii octombrie 2018 un număr de 500 fapte contravenționale săvârșite pe raza municipiului Ploiești, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 85.510 lei. În timpul activităților specifice de patrulare, au fost depistate și trei fapte cu caracter penal, situații ce au fost comunicate lucrătorilor Poliției Municipale, în vederea continuării cercetărilor.
Prin activitățile desfășurate, polțiștii locali au asigurat măsuri de ordine și liniște publică în cele 10 zone aflate în responsabilitate, stablite de comun acord cu celelalte forțe de ordine publică, deplasându-se și la sesizările preluate prin dispeceratul instituției.
Totodată, polițiștii locali au participat la acțiuni comune cu lucrătorii T.C.E. în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță în mijloacele de transport în comun.
În zonele intens circulate, s-a acționat în apropierea piețelor agro-alimentare pentru îndepărtarea comercianților ilegali, ce nu respectă amplasamentele stabilite de municipalitate și nu dețin autorizațiile necesare pentru comercializarea de produse.
Pentru identificarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public, au fost monitorizate o serie de zone, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, cunoscute ca fiind utilizate pentru abandonul gunoaielor.
Polițiștii locali au avut permanent în atenție sancționarea și îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publică, întâlnite în mod frecvent în intersecții și în zonele aglomerate ale orașului.
Pe durata desfășurării activităților cu caracter sportiv, artistic, informativ sau a celor organizate de municipalitate pe domeniul public, polițiștii locali au fost prezenți pentru asigurarea măsurilor de liniște și ordine publică.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor