Comunicate de presa /

5 Martie 2018

Informare Poliția Locală Ploiești

Poliția Locală Ploiești a acționat în perioada 26 februarie - 4 martie 2018 pentru descurajarea și prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, polițiștii locali au efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis. În urma activităților întreprinse au fost aplicate în total 179 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 52.350 lei.
Faptele contravenționale astfel sancționate au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, adresare de injurii și expresii jignitoare, refuzul de legitimare și deținerea de acte de identitate expirate, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploiești și apelarea la mila publică.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat și în mijloacele de transport public unde au aplicat sancțiuni contravenționale pentru transport bagaje voluminoase ce emanau mirosuri neplăcute, transport saci deșeuri lemnoase, consumul de băuturi alcoolice și urcarea cu îmbrăcăminte murdară sau urât mirositoare.
Serviciul Disciplină în Construcții a efectuat controale cu privire la respectarea legalității în cazul edificării unui număr de nouă balcoane la parterul blocurilor, a executării lucrărilor de înlocuire hidranți de incendiu, montarea de rame și ridicare la cotă a căminelor de canal, reparații defecțiune rețea electrică.
Biroul Protecția Mediului a verificat modul în care s-a efectuat înlăturarea zăpezii din dreptul locuinței sau a sediului de firmă, informând cetățenii cu privire la obligația pe care o au în acest sens. De asemenea, a participat la acțiuni comune cu lucrătorii Administrației Parcului Memorial Constantin Stere pentru capturarea câinilor comunitari.
Totodată, polițiștii locali au monitorizat zona platformelor gospodărești pentru identificarea persoanelor care abandonează gunoiului menajer în afara containerelor de colectare.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 17 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare. De asemenea, au definitivat verificările întreprinse în cazul societăților comerciale cu puncte de lucru în incinta Halelor Centrale.
Totodată, polițiștii locali au verificat 36 de agenți economici ce comercializau flori și mărțișoare în zona pieței Malu Roșu, zona magazinului Big și Bulevardul București, desfășurând acțiuni de control în zonele adiacente piețelor agro-alimentare pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat controale în cazul unui număr de 25 asociații de proprietari, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deținătorii cărților de imobil în cazul a 13 asociații de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor