Comunicate de presa /

26 Februarie 2018

Fapte contravenționale sancționate de polițiștii locali

Poliția Locală Ploiești a desfășurat, în perioada 19 - 25 februarie 2018, o serie de acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică pe raza municipiului. În urma activităților de patrulare, polițiștii locali au aplicat 330 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 77.650 lei.
Faptele contravenționale depistate în timpul activităților specifice de patrulare au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de alcool în locuri publice neautorizate, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploiești, refuzul de legitimare și deținerea de acte de identitate expirate. Permanent, s-a acţionat și în zonele frecventate de cerşetori şi parbrizari, în intersecţiile şi sensurile giratorii aflate pe axa nord-sud a municipiului.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în mijloacele de transport public, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale produse în timpul desfășurării activităților de transport în comun pe raza municipiului. Astfel, au fost aplicate un număr de 38 sancțiuni contravenționale persoanelor care s-au făcut vinovate de încălcarea normelor de conviețuire socială, fiind legitimate 45 de persoane, iar șapte atenționate verbal.
Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulației pe drumurile publice au efectuat controale specifice pentru o bună conduită a conducătorilor de autovehicule pe raza localității, asigurând totodată și fluidizarea traficului rutier. Asfel, au fost identificați și sancționați conducătorii auto care nu au respectat prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea, staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis.
În zilele de miercuri și joi, respectiv 21 și 22 februarie 2018, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care opresc voluntar în zonele interzise, menționate în art. 142 din O.U.G. nr.195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Acțiunile de verificare s-au desfășurat pe străzile: Elena Doamna, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Cuza Vodă, Trei Ierarhi, Democrației, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Ștefan cel Mare, Piața 1 Decembrie 1918, Bulevardul Independenței, Maramureș, Aurel Vlaicu, Bobâlna, Rudului și Bulevardul Republicii - zona Piața Mihai Viteazul. În urma verificărilor întreprinse și a neregulilor constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale.
În cursul zilei de joi, 23 februarie 2018, în jurul orei 13.15, la controlul ce a avut loc în zona de sud a municipiului, în Piața 1 Decembrie 1918, polițiștii locali l-au depistat pe numitul N.V., de 55 ani, cu domiciliul în Ploiești, care oprise neregulamentar autovehiculul marca Daewoo pe trecerea pentru pietoni din apropierea stației T.C.E.. Polițiștii locali au constatat că bărbatul avea asupra lui numai actul de identitate și certificatul de înmatriculare al mașinii. În urma verificărilor efectuate, s-a descoperit că acesta nu poseda permis de conducere, fiind preluat de lucrătorii Secției nr. 4 Poliție, pentru continuarea cercetărilor.
Serviciul Disciplină în Construcții a efectuat controale cu privire la respectarea legalității în cazul executării lucrărilor de: reparație defecțiune rețea electrică, remediere instalație în cazul emanațiilor de gaze, ridicare la cotă a căminelor de canal și a lucrărilor de construire, extindere sau desființare a unor clădiri. De asemenea, polițiștii locali au dat curs sesizărilor referitoare la rezervarea unor locuri de parcare pe strada Baraolt și abandonarea de pământ rezultat din executarea lucrărilor de construcții pe strada Trestioarei.
Biroul Protecția Mediului a desfășurat acțiuni de verificare, în cazul a 68 societăți comerciale, referitoare la deținerea contractelor de salubritate, pentru ridicarea deșeurilor provenite din desfășurarea activităților economice. Au fost sancționate două societăți comerciale cu punct de lucru pe Bulevardul Republicii, care nu dețineau un astfel de contract. Totodată, polițiștii locali au monitorizat zona platformelor gospodărești pentru identificarea persoanelor care abandonează gunoiului menajer în afara containerelor de colectare, fiind sancționate două persoane surprinse pe străzile Domnișori și Eremia Grigorescu. Polițiștii locali au depistat pe domeniul public cantitatea de 150 kg deșeuri reciclabile, ce au fost predate lucrătorilor operatorului de salubritate. Polițiștii locali au mai dat curs sesizărilor privind tăierea ilegală de arbori și depozitarea de saci cu nisip pe domeniul public.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au întreprins acțiuni de verificare a modului de respectare a legislației în activitatea societăților comerciale cu puncte de lucru în incinta Halelor Centrale. Astfel, au fost verificați 20 de agenți economici, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Polițiștii locali au mai verificat un număr de 21 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat controale în cazul unui număr de 38 asociații de proprietari, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deținătorii cărților de imobil în cazul a 16 asociații de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor