Comunicate de presa /

19 Februarie 2018

Transportatorii în atenția polițiștilor locali

Poliția Locală Ploiești prin Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, în zilele de 15 și 16 februarie 2018, o serie de controale specifice pentru asigurarea unei bune conduite în traficul rutier pe raza municipiului. Astfel, polițiștii locali au verificat respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport marfă cu masa maximă mai mare de 3,5 tone, precum și a celor privind transportul de persoane cu microbuze sau autobuze.
Acțiunile de control s-au desfășurat pe străzile Vasile Milea, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Sondelor, Piața 1 Decembrie 1918, Găgeni, Alexandru Vlahuță, Democrației, Ștefan cel Mare, Depoului, Ștrandului și Mihai Bravu.
Din totalul celor 134 conducători de autovehicule verificați, un număr de 94 au fost sancționați contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de 22.250 lei. Șoferii amendați s-au făcut vinovați de încălcarea prevederilor art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localității a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum și a mențiunilor pct. 2, art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Ploieşti.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor