Comunicate de presa /

17 Noiembrie 2017

Informare Poliția Locală

Poliția Locală Ploiești a acționat, în perioada 13 - 16 noiembrie 2017, pentru menținerea unui climat de liniște și ordine publică pe raza municipiului, fiind aplicate în total 163 sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele de conviețuire socială. Valoarea totală a amenzilor a însumat 33810 lei. Astfel:
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au desfășurat acțiuni permanente pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis, precum și de fluidizare a traficului rutier în intersecțiile aglomerate. Străzile vizate au fost: George Coșbuc, Cuza Vodă, Piața 1 Decembrie 1918, Veronica Micle, Iuliu Maniu, Ștefan cel Mare, Ion Maiorescu, Gheorghe Doja, Maramureș, Gabi Dobre, Neagoe Basarab, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Basarabi, Primăverii, Emile Zolla, Constantin Brezeanu și Bulevardul Republicii.
Faptele contravenționale depistate în timpul activităților de patrulare de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, precum și apelarea la mila publică.
Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică IV, precum și 5 agenți din cadrul Biroului de Intervenței Rapidă au desfășurat acțiuni ce au avut ca scop prevenirea, constatarea și sancționarea faptelor antisociale, precum și verificarea actelor de identitate în cazul persoanelor suspecte. S-a acționat în cartierele Vest, Malul Roșu, Nord, Cina, Mihai Bravu și Centru, fiind legitimate 34 de persoane, dintre care două au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 220 lei, iar 10 au fost atenționate conform prevederilor Legii nr. 61/1991.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 11 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare. De asemenea, au desfășurat acțiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Piețelor Malu Roșu și Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.
Serviciul Disciplină în Construcții a întreprins verificări cu privire la stadiul lucrărilor de remediere a conductelor de gaze, a conductelor de agent termic avariate, verificarea sesizărilor referitoare la construirea unui gard și a unui foișor, a legalității montării unor stâlpișori pe domeniul public.
Biroul Protecția Mediului a monitorizat permanent cartierele orașului în vederea depistării persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate ori nu mențin curățenia platformelor gospodărești, în zona centrală a orașului, Bariera Bucov, zona Pieței Aurora, cartierele Mihai Bravu și Cina, străzile Industriei și Depoului. De asemenea, au dat curs sesizărilor privind abandonarea unui autovehicul pe domeniul public, precum și depozitarea deșeurilor provenite din construcții în locuri neautorizate.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat controale în cazul unui număr de 20 asociații de proprietari, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deținătorii cărților de imobil în cazul a 12 asociații de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.

 comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor