Comunicate de presa /

10 Noiembrie 2017

Acțiunile polițiștilor locali

Polițiștii locali au desfășurat pe raza municipiului Ploiești, în perioada 6 - 9 noiembrie 2017, acțiuni în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 126 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 26890 lei.
Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, deținerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate.
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au acționat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate și au efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis. Polițiștii locali au desfășurat controale pe străzile: George Coșbuc, C.D. Gherea, Ștefan cel Mare, Bobâlna, Piața 1 Decembrie, Gheorghe Doja, Veronica Micle, Rudului, Gh. Gr. Cantacuzino, Iuliu Maniu, Bulevardul Independenței, Ivan Miciurin și Cuza Vodă.
Serviciul Disciplină în Construcții a întreprins verificări cu privire la disconfortul creat de executarea unor lucrări de edificare clădiri, controale ce au vizat stadiul lucrărilor de reabilitare a rețelelor de canalizare, a rețelelor de alimentare cu agent termic ori gaze naturale, verificări privind legalitatea construirii unor copertine pe strada Constantin Brezeanu.
Biroul Protecția Mediului a verificat în teren sesizările referitoare la deținerea unui număr mare de câini în locuințe, depozitarea deșeurilor de orice fel în apartament, monitorizarea cartierelor Bereasca, Nord și a zonei centrale în vederea depistării persoanelor care depozitează deșeuri menajere sau deșeuri provenite din construcții pe domeniul public.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 13 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare. De asemenea, au desfășurat acțiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Piețelor Malu Roșu și Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat controale în cazul unui număr de 20 asociații de proprietari, la blocuri situate pe străzile Domnișori, Aleea Prislop, Ștefan cel Mare, Zimbrului, Aleea Mureș, Ion Maiorescu, Mărășești, Democrației, Podul Înalt, Frăsinet, Erou Arhip Nicolae, Padina, Intrarea Căminelor și Bulevardul Republicii, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deținătorii cărților de imobil în cazul a 13 asociații de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor