Comunicate de presa /

6 Octombrie 2017

Acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică

Polițiștii locali au desfășurat pe raza municipiului Ploiești, în perioada 2 - 5 octombrie 2017, o serie de acțiuni în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 167 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 37.415 lei.
Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a acționat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate și a efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis. De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de fluidizare a traficului rutier în zonele aferente străzilor unde se execută lucrări de reparații curente.
Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, comerțul stradal neautorizat, deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, precum și apelarea la mila publică.
Astfel, persoanele care au aruncat gunoiul menajer în afara platformelor gospodărești de colectare au fost surprinse pe străzile: Crizantemelor, Cameliei, Cătinei, Vornicei, Erou Moldoveanu Marian, Arhip Nicolae și Levănțica.
Conducătorii de vehicule cu tracțiune animală care nu au respectat prevederile legale referitoare la accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului, au fost depistați pe străzile: Alexandru Lăpușneanu, Aleea Scorușului, Brumărelelor, Sabinelor, Aleea Cătinei, Democrației, Cameliei, B-dul București, Șoseaua Nordului, Theodor Aman și 8 Martie.
Serviciul Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal şi Protecția Mediului a desfășurat acțiuni de control pe strada Malu Roșu, zona până la intersecția cu Șoseaua Vestului, în vederea identificării autovehiculelor expuse spre vânzare pe domeniul public. Au fost depistate 11 autoturisme cu anunțuri de vânzare sau numai cu numere de telefon afișate pe geam, proprietarii fiind notificați cu privire la obligația pe care o au de mutare a acestora pe un teren privat sau de îndepărtare a afișelor, însemnelor ori a altor înscrisuri ce privesc intenția de vânzare, în termen de 48 de ore de la înștiințare. După acest termen s-a constatat că nu mai existau anunțuri cu intenția de vânzare expuse pe autoturismele notificate.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la stadiul lucrărilor de desființare a unor clădiri, de reabilitare a rețelelor de canalizare ori a rețelelor de alimentare cu agent termic.
Biroul Protecția Mediului a efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deșeuri de orice natură în afara recipienților de colectare, aceștia monitorizând platformele gospodărești din Cartierele Nord și Sud. De asemenea, s-a dat curs sesizărilor referitoare la toaletarea arborilor fără autorizație, precum și la creșterea animalelor fără respectarea regulilor stabilite de municipalitate.
Serviciul Control Comercial a verificat un număr de 14 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare și a monitorizat permanent zonele adiacente Halelor Centrale, Piețelor Malu Roșu și Nord, zonele Big și Obor, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.
Biroul Evidența Persoanelor a desfășurat controale la un număr de 21 asociații de proprietari, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au fost identificați deținătorii cărților de imobil în cazul a 8 asociații de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor