Comunicate de presa /

29 Septembrie 2017

Acțiunile polițiștilor locali

Poliția Locală Ploiești a acționat în perioada 25 - 28 septembrie 2017 pentru descurajarea și prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, a efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis. Astfel, în urma activităților întreprinse de polițiștii locali, au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 31.660 lei.
În week-endul anterior acestei perioade, polițiștii locali au asigurat măsuri de liniște și ordine publică, dar și de deviere a traficului rutier pentru desfășurarea în siguranță a Festivalului „Alfabetul Conviețuirii" organizat de Primăria Ploiești și Uniunea Elenă din România, pe sectorul cuprins între Statuia Radu Stanian și Statuia Vânătorilor.
Ca urmare a activităților de patrulare, faptele contravenționale astfel sancționate au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, deținerea de acte de identitate expirate, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, precum și circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploiești. Permanent, s-a acţionat și în zonele frecventate de cerşetori şi parbrizari, în intersecţiile şi sensurile giratorii aflate pe axa nord-sud a municipiului.
Astfel, persoanele care au aruncat gunoiul menajer în afara platformelor gospodărești de colectare au fost surprinse pe străzile: B.P.Hașdeu, Aleea Petrochimiștilor, Aleea Sabinelor, Industriei, Baraoltului, Cameliei, Găgeni, Vasile Milea, Crizantemelor, Înfrățirii, Frăsinet, Anotimpului Arhip Nicolae și Parc Tineretului.
De asemenea, polițiștii locali au depistat și sancționat conducătorii de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale referitoare la accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului, pe străzi precum: Erou Arhip Nicolae, Căliman, Andrei Mureșanu, Cameliei, Romaniței și Cosminele.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au dat curs sesizărilor referitoare la disconfortul produs de funcționarea unor societăți comerciale în apropirea locuințelor și au verificat 3 agenți economici ce au solicitat obținerea avizului pentru stabilirea programului de funcționare. Polițiștii locali au monitorizat permanent zonele adiacente Halelor Centrale, Piețelor Malu Roșu și Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Serviciul Disciplină în Construcții a verificat respectarea termenelor de efectuare a lucrărilor de remediere a avariilor la conductele de furnizare a agentului termic pe străzile: Luminii, Al. Odobescu, B-dul. Republicii și Domnișori, precum și în cazul lucrărilor de racordare la rețeaua de canalizare stradală.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări în teren pentru depistarea persoanelor ce depozitează deșeuri de orice natură în afara recipienților de colectare, aceștia monitorizând platformele gospodărești din Centrul Civic, strada Dumitru Boșcovici și Cartierul Nord. Au efectuat controale și în cazul unor sesizări referitoare la toaletarea arborilor fără autorizație, precum și depozitarea deșeurilor rezultate din construcții pe domeniul public.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat deținerea și actualizarea cărților de imobil, prezența documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor în cazul unui număr de 28 asociații de proprietari, instruind reprezentanții acestora pentru remedierea neregulilor depistate.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor