Comunicate de presa /

22 Septembrie 2017

Activitatea Poliției Locale Ploiești

Polițiștii locali au desfășurat pe raza municipiului Ploiești, în perioada 18-21 septembrie 2017, o serie de acțiuni în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 173 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 39160 lei.
Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, comerțul stradal neautorizat, deținerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, respectiv pe străzile Cameliei, Petrochimiștilor, Cătinei, Baraolt, Aleea Zamora, Măgurii, Tribunei, Izvoare și Ștefan cel Mare.
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au acționat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate și au efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis.
Serviciul Disciplină în Construcții a întreprins verificări cu privire la stadiul lucrărilor de desființare a unor clădiri, de reabilitare a rețelelor de canalizare ori rețelelor de alimentare cu agent termic, de demontare a unor stâlpișori amplasați ilegal pe domeniul public și de abandon autovehicule în locuri neautorizate.
Biroul Protecția Mediului a verificat în teren sesizări referitoare la legalitatea toaletării unor copaci, creșterea câinilor pe proprietate, monitorizând toate cartierele în vederea depistării persoanelor care depozitează deșeuri menajere sau deșeuri provenite din construcții pe domeniul public.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 5 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare. Totodată, au desfășurat acțiuni de control în zonele adiacente Halelor Centrale, Piețelor Malu Roșu și Nord, pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au desfășurat controale în cazul unui număr de 23 asociații de proprietari, verificând actualizarea cărților de imobil și a tabelelor de informare a locatarilor.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor    comunicatul urmator