Comunicate de presa /

8 Septembrie 2017

Măsuri de ordine și liniște publică asigurate pentru noul an școlar

În cursul anului școlar 2017-2018, care va începe luni, 11 septembrie a.c., Poliția Locală Ploiești va acționa în baza planului de măsuri prin care s-au stabilit acțiuni menite să asigure un climat de siguranță în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, conform "Planului de activități pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învătământ preuniversitar din Municipiul Ploiești", polițiștii locali vor fi prezenți începând cu data de 11 septembrie 2017, în zona a 8 unități de învățământ de pe raza municipiului, și vor avea ca obiective:

- Asigurarea unui climat de normalitate și siguranță civică, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar repartizate;
- Monitorizarea permanentă și evaluarea evoluției și a dinamicii fenomenului delincvenței juvenile în mediul școlar, la unitățile repartizate, îndeosebi a faptelor comise cu violență, și informarea structurilor partenere (Poliția Națională și Jandarmeria);
- Includerea unităților de învățământ repartizate în itinerariile de patrulare auto și pedestre, ca punct obligatoriu de staționare și trecere, în special în timpul sosirii și plecării elevilor la/de la cursuri;
- Destructurarea și dispersarea grupurilor de persoane cu comportament deviant/delincvent care frecventează zonele unităților școlare repartizate și tulbură climatul de normalitate și siguranță civică.

Polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră vor asigura fluidizarea traficului rutier și pietonal pe drumurile publice, în zonele adiacente unităților de învățământ repartizate, în apropierea trecerilor de pietoni, pentru a împiedica producerea de blocaje și vor lua măsuri contravenționale, potrivit competențelor legale, împotriva celor care nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea și staționarea interzisă, accesul pe interzis - conform prevederilor art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial, vor verifica respectarea legislației în materie de către agenții economici care desfășoară activități de comerț în apropierea unităților de învățământ.

Pentru a se cunoaște cât mai exact situația din teren, polițiștii locali se vor deplasa periodic la sediul unităților școlare pentru a sta de vorbă cu cadrele didactice, în vederea preluării eventualelor sesizări.

De asemenea, Dispeceratul instituției funcționează permanent, iar reclamațiile părinților și profesorilor pot fi preluate în mod operativ, la numerele de telefon 0244/954, aspectele semnalate urmând a fi verificate în teren.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor