Comunicate de presa /

8 Septembrie 2017

Activități ale polițiștilor locali

Poliția Locală Ploiești a acționat, în perioada 4-7 septembrie 2017, pentru asigurarea unui climat de liniște și ordine publică pe raza municipiului, în vederea depistării oricăror fapte care contravin normelor de conviețuire socială. Astfel, a fost aplicat un număr de 195 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 46.885 lei.
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au acționat pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis. Totodată, au dat curs sesizărilor repartizate, prin efectuarea de verificări la fața locului, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate și au dirajat circulația în zona lucrărilor de reparații la covorul asfaltic, ce au loc pe Bdul Independenței și Bdul Republicii.
De asemenea, faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, comerțul stradal neautorizat, deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, apelarea la mila publică în zonele aglomerate ale orașului, consum de semințe pe domeniul public și pătrunderea cu autovehicule pe aleile parcului de la Sala Sporturilor "Olimpia".
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat agenții economici care își desfășoară activitatea pe platoul Halelor Centrale, aspectele urmărite în timpul controalelor fiind: documentele de constituire a societății, autorizațiile legale de funcționare, documentele de proveniență pentru produsele aflate la vânzare și condițiile igienico-sanitare de comercializare ori depozitare a produselor, afișarea prețurilor, prezența ecusonului de identificare a vânzătorului. Astfel, au fost depistate un număr de 8 societăți comerciale cu deficiențe, fiind sancționate în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 228/2006. Polițiștii locali au verificat și un număr de 9 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare.
Serviciul Disciplină în Construcții a dat curs sesizărilor privind disconfortul creat prin executarea unor lucrări de construcție, precum și respectarea termenelor de efectuare a lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare și de aducere a terenului la starea inițială.
Biroul Protecția Mediului a desfășurat acțiuni de verificare în cazul unui număr de 90 societăți comerciale cu privire la deținerea contractelor de salubrizare, în baza datelor furnizate de operatorul de salubritate din municipiu.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat deținerea și actualizarea cărților de imobil, prezența documentelor de informare a locatarilor la parterul imobilelor în cazul unui număr de 30 asociații de proprietari din Cartierele 9 Mai, Malu Roșu si Mihai Bravu, instruind reprezentanții acestora pentru remedierea neregulilor depistate.

 comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor