Comunicate de presa /

25 August 2017

Acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică

Polițiștii locali au desfășurat pe raza municipiului Ploiești, în perioada 21-24 august 2017, o serie de acțiuni în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 152 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 31450 lei.
Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, comerțul stradal neautorizat, deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate, apelarea la mila publică, abandonarea cojilor de semințe pe domeniul public și murdărirea mobilierului urban.
Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au acționat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate și au efectuat controale specifice pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis.
Serviciul Disciplină în Construcții a întreprins verificări cu privire la respectarea orelor de odihnă în cazul executării lucrărilor de construire, luarea măsurilor de igienizare a unor terenuri de către proprietari, precum și verificarea lucrărilor de remediere a rețelelor edilitare.
Biroul Protecția Mediului a verificat la fața locului sesizările cu privire la creșterea unui număr mai mare de păsări decât cel prevăzut de municipalitate, creșterea câinilor pe domeniul domeniul public, acționând pentru identificarea persoanelor care strâng din zona platformelor gospodărești peturi sau ambalaje din metal, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurile reciclabile.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 18 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au instruit reprezentanții asociațiilor de proprietari cu privire la actualizarea cărților de imobil și a documentelor de informare a locatarilor, ce sunt afișate la parterul blocurilor.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor