Comunicate de presa /

4 August 2017

Activități desfășurate de Poliția Locală Ploiești

În prima săptămână a lunii august 2017, Poliția Locală Ploiești a acționat pe raza municipiului pentru prevenirea producerii de fapte antisociale, pentru păstrarea liniștii și ordinii publice. Astfel, polițiștii locali au aplicat un număr de 239 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.395 lei persoanelor depistate în timp ce încălcau prevederile legale cu privire la normele de conviețuire socială, gospodărirea localității ori respectarea unei bune conduite în traficul rutier.
În timpul activităților specifice de patrulare, polițiștii locali au depistat persoane ce s-au făcut vinovate de consumul băuturilor alcoolice pe domeniul public, depozitarea deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, apelarea la mila publică, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spațiile verzi, aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, dar și deținerea de acte de identitate expirate.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea, parcarea și staționarea interzisă, sau accesul pe sens interzis.
Biroul Protecția Mediului a acționat în zona platformelor gospodărești de colectare a gunoiului menajer pentru identificarea persoanelor care strâng peturi sau ambalaje din metal, încălcând în acest fel prevederile legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurile reciclabile. Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 4900 lei și confiscate 20 kg deșeuri din material plastic și aluminiu, precum și 50 kg sticlă.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 40 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare.
Serviciul Disciplină în Construcții a efectuat controale în teren cu privire la sesizările referitoare la deteriorarea spațiilor verzi, expunerea spre vânzare a autoturismelor în locuri publice sau ocuparea neautorizată a domeniului public.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat asociațiile de locatari și proprietari, vizând completarea la zi a cărții de imobil, existența avizierelor la parterul blocurilor şi a documentelor de informare a locatarilor.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor