Comunicate de presa /

28 Iulie 2017

Acțiuni Poliția Locală Ploiești

În perioada 24 - 27.07.2017, patrulele pedestre şi mobile aparținând Poliției Locale Ploiești au desfășurat acțiuni pentru depistarea persoanelor care încalcă normele de conviețuire socială, fiind aplicate un număr de 121 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31920 lei.
Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în abandonul deșeurilor menajere pe domeniul public în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, comerțul stradal neautorizat, deținerea de acte de identitate expirate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate și apelarea la mila publică.
De asemenea, polițiștii locali au amendat persoanele surprinse în timp ce consumau semințe în locurile publice, în parcuri și abandonau cojile pe domeniul public, procedându-se și la aplicarea măsurii complementare de aducere a terenului la starea inițială.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții au verificat stadiul lucrărilor de remediere a avariilor și înlocuire a conductelor de pe domeniul public, intervențiile executate la rețelele edilitare de către operatorii autorizați. Totodată, au controlat deținerea avizelor necesare și a semnalizării corespunzătoare a lucrărilor.
Pentru combaterea și prevenirea comerţului stradal neautorizat, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au monitorizat permanent zonele adiacente piețelor agroalimentare, îndepărtând persoanele care nu respectau amplasamentele stabilite de municipalitate pentru desfășurarea activităților comerciale. Polițiștii locali au verificat un număr de 33 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare.
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări în teren cu privire la deținerea și creșterea unui număr mare de câini ori pisici în locuințe, ce produc disconfort vecinilor. Pentru depistarea persoanelor ce depozitează deșeuri de orice natură în afara recipienților de colectare, aceștia au monitorizat platformele gospodărești din municipiu.
Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulației pe drumurile publice au efectuat controale specifice pentru o bună conduită a conducătorilor de autovehicule pe raza localității, ce au obligația de a respecta semnificația indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis. Polițiștii locali au sancționat șoferii care au oprit neregulamentar în perimetrul stațiilor de îmbarcare/debarcare ale mijloacelor de transport în comun, fiind amendați și cei care și-au lăsat autovehiculele pe trecerile de pietoni. De asemenea, aceștia au asigurat și fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate ale municipiului.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor