Comunicate de presa /

21 Iulie 2017

Acțiuni tematice desfășurate de polițiștii locali

Poliţia Locală Ploieşti prin Serviciul Ordine Publică a intensificat activităţile de patrulare în incinta zonelor de agrement aflate pe raza municipiului, în timpul verii riscul producerii unor evenimente nedorite și abandonării deșeurilor în locurile publice fiind mai ridicat. Astfel, polițiștii locali au sancționat persoanele depistate în timp ce aruncau cojile de semințe pe domeniul public, se scăldau în fântânile arteziene și lacurile amenajate pe spațiile verzi sau fumau în zona locurilor de joacă pentru copii.
Totodată, polițiștii locali au constatat şi sancţionat numeroase fapte contravenţionale săvârşite pe raza municipiului, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, deținerea de acte de identitate expirate, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploiești, precum și nerespectarea prevederilor art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice. De asemenea, s-a acționat pentru stoparea fenomenului cerșetoriei prin sancționarea persoanelor care apelează în mod repetat la mila cetățenilor, monitorizând intersecţiile şi sensurile giratorii.
Astfel, în perioada 17 - 20 iulie 2017, polițiștii locali au aplicat un număr total de 151 sancțiuni contravenționale persoanelor care au fost depistate săvârșind fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, cu o valoare de 36.955 lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat în cursul zilei de miercuri,19.07.2017, o serie de controale specifice cu privire la respectarea prevederilor legale atât de operatorii de transport marfă, cât și de cei care se ocupă cu transportul de persoane cu microbuze sau autobuze.
Acțiunile de verificare s-au desfășurat pe străzile Democrației, Sondelor, Nucilor, Depoului și Șoseaua Vestului.
Astfel, au fost controlați un număr de 76 conducători de autovehicule, fiind aplicate un număr total de 37 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 8750 lei.
Șoferii amendați s-au făcut vinovați de încălcarea prevederilor art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localității a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum și a mențiunilor pct. 2 art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti.comunicatul anterioar    inapoi la lista comunicatelor