Dictionar /

  • abrogare = "Anularea unei legi, decret, cutuma etc. care astfel inceteaza de a mai fi aplicabile."

  • abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor = "Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor activitati de interes public sau altor activitati reglementate de lege, prevazute in cap. I, t. VI, art. 246, Codul penal, partea speciala si consta in fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane."

  • abuzul in serviciu contra intereselor publice = "Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor activitati de interes public sau altor activitati reglementate de lege, asezate in cap. I, t. VI, art. 248, Cod penal, partea speciala si consta in fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si, prin aceasta, cauzeaza o tulburare insemnata bunului mers al unui organ sau institutii de stat ori unei unitati publice, institutii publice, institutii sau altei persoane juridice de interes public sau o paguba patrimoniului acesteia."

  • acord de vointa = "Consimtamant de mare concordanta a vointei juridice a doua sau mai multe persoane cu privire la incheierea actului juridic."