Asa nu /

 

Transportatori sancționați pentru încălcarea normelor rutiere


Polițiștii locali cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti au efectuat, în perioada 21 septembrie - 26 octombrie 2016, controale specifice pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la transportul de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație de circulație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de municipalitate.
Totodată, verificările au avut ca scop și prevenirerea încălcării mențiunilor din H.C.L. nr. 131/2011 privind circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție stabilite de municipalitate, fără a deţine autorizaţie de acces valabilă.
Acțiunile s-au desfășurat pe străzile Mihai Bravu, Depoului, Democrației, Vasile Milea, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Șoseaua Vestului, Sondelor, Piața 1 Decembrie 1918, Alexandru Vlahuță, Găgeni, Ștefan cel Mare și Ștrandului.
Astfel, au fost verificați un număr de 142 conducători de autovehicule, aplicându-se 62 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea masei maxime admise, cu o valoare totală a amenzilor de 15.250 lei.
Autovehiculele ai căror conducători auto au fost depistați că au încălcat prevederile legale mai sus menționate aparțineau societăților Dan Sepsi, Vinotrans, Betels, Impex, Biotravel, Pides Trans, Impuls Leasing, Isacost Trans, Udrea Expres, Saiz Tour, British Tabaco, Pret a Partir, Tahor Serv.
Echipajele Poliției Locale Ploiești vor continua acțiunile în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul transportatorilor, pentru respectarea normelor rutiere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai există bun simț?

 Astăzi, 05 mai 2016, în jurul orelor 13:00, nu mai puțin de 5 autovehicule erau parcate pe spațiul pietonal refăcut recent, din zona Winmarkt Omnia.
Polițiștii locali au luat măsura de identificare a conducătorilor auto, care vor fi sancționați pentru fapta comisă.
Atragem atenția tuturor cetățenilor că aceasta este o zona pietonală, ce nu are destinația de parcare auto, o locație special amenajată în acest scop aflându-se chiar la câțiva metri.
Facem apel civic către cetățenii care văd astfel de fapte, să intervină astfel încât să nu se mai permită accesul, sau să sune la Dispeceratul Poliției Locale Ploiești, la numărul de telefon 0244/954.